Erop maar toch eronder

Share

Quick – Drachten (19-20)

Droge weersomstandigheden en publiek in overvloed; het ideaalbeeld voor een goede pot korfbal. Afgelopen zaterdag mocht Quick’21 aantreden tegen Drachten. Een club waar Quick in de zaal eenmaal nipt van verloor en eenmaal gelijk tegen speelde. De spelers waren er dan ook op gebrand om er ditmaal met de winst van door te gaan.

Quick begon goed aan de wedstrijd en het eerste deel ging het gelijk op met de Drachtsters. Echter bleef de score van Quick steken op 10. Het ontbrak hierbij aan het afmaken van de kansen. En waar het bij Quick ontbrak, maakte Drachten het wel af. Hierdoor liepen ze uit tot 10-13 tot de pauze.

In de pauze werd duidelijk gemaakt dat het vooral Drachten was dat hier móest winnen; zij strijden voor het kampioenschap. Quick wílde winnen en liet dit de tweede helft zien in daadkracht en doorzettingsvermogen. Ondanks dat het gat door Drachten tot vier punten opliep, kwam Quick in de slotfase terug tot 16-16. Quick liet in deze fase zien dat het prima mee kan doen in de top van de eerste klasse. Door goed samenwerkend spel zorgde de Green-white machine ervoor dat de strijd nog lang niet gestreden was tot op de laatste minuut. Echter was het Drachten dat in de laatste minuten het spel slim wist uit te spelen en er uiteindelijk met de winst vandoor ging.

Een zuur verlies voor Quick, maar het geeft ook zeker vertrouwen voor de rest van de competitie.

Hilly vd Wal 5, Romke Kooistra 4, Geke Blauw 4, Jelte de Vries 2, Jan Auke Kooistra 1, Jetze de Jong 1, Sjoerd Pool 1, Grietsje Blauw 1.

Reacties zijn gesloten.