De Parabool 1 – Quick’21/V&V 1

Share
GRONINGEN – Afgelopen zaterdag mocht de hoofdmacht van Quick’21/V&V 1 aantreden tegen de studentenclub De Parabool uit Groningen. We wisten voorafgaand dat dit een belangrijke wedstrijd zou worden als de ploeg van Nico Kraan zich niet meer zorgen wilde maken omtrent de laatste plekken in de competitie. Het werd een onnodig spannende wedstrijd.
De ploeg begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-5 voorsprong. Verdedigend wisten ze het goed dicht te houden en aanvallend werd er via meerdere pionnen gescoord. Voornamelijk Gerwold Hylkema was vandaag goed op schot en zorgde voor een aantal mooie doelpunten. Alles leek te kloppen. Maar die conclusie leek voorbarig..
Nadat er gerust werd met 10-17, leek er niks meer fout te kunnen gaan. Maar wellicht was het idee dat de punten al binnen waren, een foute gedachte. De Parabool begon te scoren alsof ze de hele wedstrijd niks anders hadden gedaan. Van 8 verschil naar 6 en zo voort. De studenten kwamen in een flow en de ploeg uit Oudega/Garijp wist hier niks tegen in te brengen. Ze kwamen op gelijke hoogte. Het bleef spannend tot 2 minuten voor tijd. Het was Teije Blauw die zorgde voor wat adem en een gaatje van twee doelpunten sloeg. Eindstand 23-26. De ploeg mag opgelucht adem halen en zorgt er hiermee voor dat ze het vierde plekje op de ranglijst delen met De Walden.

Reacties zijn gesloten.