Corona maatregelen start seizoen 2020/2021

Share

De Rijksoverheid heeft aangegeven dat we onze wereld weer iets mogen vergroten. Van een ‘intelligente lockdown’ gaan we naar ‘ruimte met regels’ die zijn ingegaan op 1 juli, dit houdt in dat er algemene regels gelden voor binnen en buiten. Die regels blijven noodzakelijk, want het coronavirus heerst nog steeds. Quick’ 21 houdt zich aan deze regels en volgt hierin de adviezen van NOC/NSF. We vragen onze leden zich hier ook aan te houden en zich hierin verantwoordelijk te gedragen.

De volgende algemene basisregels zijn nog steeds van kracht:

• hebje klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
• ben je 18 jaar en ouder: houd altijd 1,5 meter afstand van anderen;
• was vaak je handen;

Deze basisregels en alle andere algemene uitwerkingen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm). Specifiek voor sport vind je ze eveneens op de website van de Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport).

Als je op vakantie geweest naar een land waar code oranje of rood voor geldt, dan blijf je na thuiskomst twee weken in quarantaine. Je mag dan ook niet op het sportveld en de kantine aanwezig zijn gedurende die periode

Spelregels voor het korfbal:

In het kort de belangrijkste spelregels voor het korfbal:

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.

• Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
• Volg de instructies op het sportcomplex, volg de looproutes zowel buiten als binnen.
• Desinfecteer je handen bij aankomst en herhaal dit bij vertrek.
• Materialen dienen ook gedesinfecteerd te worden.
• Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
• Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Zijn wedstrijden en toernooien weer toegestaan?
Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn waarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden.

Reacties zijn gesloten.