28-1-’22 Quick/V&V-ZKC

Share

Vanavond kwam ZKC uit Zuidwolde op bezoek, op het veld werd van deze ploeg gewonnen, dus er was goede hoop op 1 of meer punten, en zo geschiede: 20-15

De herstart met oude bekende Nico Kraan, hij vervangt interim de onlangs gestopte Sake Koelma, was dus een mooi begin en Quick/V&V mag zich nu een middenmoter noemen. De manier waarop biedt hoop, want zonder zelf groots te spelen werd de tegenstander moeiteloos opzij gezet. Al vrij snel werd duidelijk dat deze pot geen 30-30 zou gaan worden, de verdedigingen heersten nogal… Quick/V&V nam gaandeweg de 1e helft een marge van 6 die eigenlijk de gehele wedstrijd intact bleef, resulterend in een 11-6 ruststand.

Na de pauze kwam ZKC iets energieker voor de dag, en de 2e helft werd mede hierdoor ook leuker om naar te kijken, het deed iets minder pijn aan de ogen. De pech voor ZKC was dat het niveau van de thuisclub ook iets was gestegen, en de opgebouwde voorsprong kwam nooit echt in gevaar. De kracht van dit Quick/V&V is in mijn ogen dat er niet echt een man (of vrouw) van de wedstrijd kan worden aangewezen, de topscorer heeft steeds slecht 4 of 5 goals. Oftewel; iedereen kan scoren en elke week is iemand anders wel het productiefst. Lastig om uit te schakelen lijkt me!

Volgende week wacht, weer thuis, koploper NKC. Aan de ene kant kunnen we lekker vrijuit ballen en hebben we niks te verliezen, aan de andere kant zijn we er nog lang niet en zijn meer punten nog zeker gewenst. We gaan het zien