Quick verliest koppositie na duel tegen TDK (14-22)

Share

Na de eerste drie competitiewedstrijden te hebben gewonnen moest Quick ’21 het zaterdag opnemen tegen TDK. Omdat Quick vaak moeite heeft met de lengte van deze tegenstander uit Deinum was vooraf duidelijk dat deze wedstrijd lastiger zou worden dan de voorgaande wedstrijden.
Quick begon de wedstrijd niet scherp. TDK maakte dankbaar gebruik van twee verdedigende fouten en pakte meteen een 0-2 voorsprong. Via Jelte de Vries kwam Quick weer op een gelijke stand, maar ze moesten toekijken hoe TDK het initiatief in de wedstrijd nam. TDK kon lange aanvallen opzetten doordat Quick de verdedigende taken volgens trainer/coach Lennert Westerhof niet goed uitvoerde. De bezoekers hadden voor rust al een grote voorsprong kunnen pakken, maar verzuimden maar liefst vier maal vanaf de strafworpstip. Via onder andere een doorloopbal en een afstandsschot van Grietsje Blauw wist Quick de achterstand in de rust te beperkt te houden tot 6-8.
Aan Quick de taak om de 2e helft scherper te beginnen en de achterstand niet verder op te laten lopen. Deze taak werd echter al na 10 seconden door TDK de grond in geboord. Het eerste de beste verre afstandsschot was meteen raak. Toen de daaropvolgende twee aanvallen van TDK ook doeltreffend waren liep de achterstand op tot 6-11, waardoor het wel een hele zware opgave werd voor Quick. TDK raakte in de flow en de schoten vielen, in tegenstelling tot de 1e helft, nu wel. Quick scoorde wel mee, maar wist het gat niet kleiner te krijgen dan 6 doelpunten.
In de slotfase mocht het aanstormend talent, Romke Kooistra, zijn invalbeurt nog met een doelpunt bekronen. Dit deed echter niets meer aan de ruime nederlaag. Eindstand 14-22. Een terechte nederlaag welke snel vergeten moet worden.

Volgende week speelt Quick de uitwedstrijd tegen Thrianta. Dan zal er alles aan gedaan moeten worden om de achterstand op de nieuwe koploper De Waterpoort niet verder op te laten lopen.