Quick ’21 verliest in Emmen

Share

Oudega, Zaterdag mocht het vlaggenschip van Quick ’21 afreizen naar Emmen. Een verre uitwedstrijd tegen EKC 2000, een vooraf onbekende, en gelet op de uitslagen, onvoorspelbare tegenstander. De laatste veldwedstrijd winnend afsluiten was het doel voor deze wedstrijd. Quick’21 had vorige week de koppositie gepakt ten koste van De Waterpoort in een goede wedstrijd maar kon dit in Emmen niet waarmaken. Wellicht kostte de midweekse bekerwedstrijd tegen hoofdklasser De Hoeve teveel kracht of was het een kwestie van moeite met het grotere speelveld in Emmen? Feit was dat de Spar Adema-formatie moeilijk op gang kwam en uiteindelijk daardoor met een onnodige maar flinke nederlaag terug moest naar Oudega.

Het eerste schot van een van de dames van Emmen was direct raak. Quick ’21 kon dit beantwoorden met een afstandschot van Sjoerd Pool maar daarna stokte de doelpuntenproductie. EKC had hier geen last van en pakte in het eerste kwartier een voorsprong van 7-1. Quick gaf teveel ruimte weg aan de tegenstander en maakte teveel overtredingen in de korfzone en deze fouten werden genadeloos afgestraft door een zuiver schietend EKC. Daarna was Quick ’21 wakker geschud en kwam het spel langzaam beter op gang, de aanvallen werden beter verzorgd en Quick ’21 begon mee te doen in de wedstrijd. De tegenstander ging echter door met lang en geduldig aanvallen en de sterke defensie van een week eerder was bij Quick ’21 deze wedstrijd veel minder aanwezig waardoor er gerust werd met een stand van 12-7.

Dat Quick uit een ander vaatje moest tappen wilde men de wedstrijd winnen was duidelijk. Grietsje Blauw, voor rust goed voor twee doelpunten, maakte uit een mooie aanval na rust direct de 12-8 en de mouwen werden opgestroopt. Er werd in deze fase beter verdedigd en meer geknokt in de rebound waardoor Quick langzaam dichterbij kon komen.

EKC bleef scoren maar omdat Quick beter ging aanvallen wist men terug te komen op 14-12. Een discutabele snijbal van 1 van de heren van Emmen en een strafworp tegen betekende binnen twee minuten een stand van 16-12 voor de thuisploeg en daarmee verdween het geloof in een goede afloop bij Quick ’21. Er werden vandaag teveel kansen gemist en goede aanvallen met veel schoten werden niet afgerond. EKC wist uiteindelijk nog 1 keer raak te schieten wat een 17-12 eindstand betekende.

Ondanks de nederlaag heeft de Spar Adema-formatie een goede eerste helft van het veldseizoen gedraaid. De Waterpoort speelde gelijk en TDK won waardoor deze drie clubs nu de ranglijst gezamenlijk aanvoeren met 10 punten. Het belooft daarom een spannende tweede helft van het veldseizoen te worden. Quick ’21 1 kan, ondanks het katerige gevoel van deze nederlaag, toch met vertrouwen de zaal in want bovenin meedoen is de doelstelling voor dit seizoen.

Goed nieuws was er uit Lelystad waar Quick ’21 2 hele goede zaken deed door te winnen met 6-11 van Exakwa 2, de nummer 3 uit de poule. Door het gelijke spel tegen Vlug en Vaardig 2 uit Garijp en deze overwinning doet Quick ’21 2 nu weer volop mee in hun poule om handhaving. Na een aantal moeilijke wedstrijden met de laatste positie tot gevolg, zit de schwung er weer in en kunnen de spelers met vertrouwen de zaal in. De eerste helft van het veld wordt afgesloten met een gedeelde vierde plaats.

Quick ’21 1 en 2 spelen 24 oktober hun eerste oefenwedstrijden in de zaal tegen ZKC ’19 uit Zuidwolde. Er wordt vanaf 18.15 uur gespeeld door Quick ’21 2 en om 19.45 uur door Quick ’21 1 in de Westermar in Burgum.