Quick 21 – Thrianta Hoogeveen.

Share

Oudega, Quick ’21 moest het afgelopen zaterdag opnemen tegen Thrianta in Hoogeveen.
Een belangrijke ontmoeting voor de Spar Adema-formatie na de nederlaag tegen TDK vorige week. Het was zaak om de punten mee te nemen naar Oudega om uitzicht te houden op de koppositie.
Quick ’21 zat vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter goed in de wedstrijd. Quick kwam steeds een goal voor en na een kwartier was met 3-5 het eerste gaatje geslagen.
Er werden veel mooie kansen gecreëerd in deze fase maar omdat deze niet verzilverd werden, wist Thrianta terug te komen naar 5-5. Na deze stand lukte het wel om een gaatje van 3 goals te slaan en dit werd vastgehouden tot aan de rust. Ruststand 7-10.
Het eerste kwartier na rust was een kopie van de eerste helft. Quick creëerde veel kansen maar maakte deze te weinig af en Thrianta bleef geloof houden in een goede afloop.
Er sloop wat irritatie in het team doordat de kansen niet werden afgemaakt maar de goed spelende Hilly van der Wal wist in deze fase twee belangrijke treffers te maken.
Omdat Quick uiteindelijk iets gemakkelijker speelde dan Thrianta werd het na 20 minuten 11-15.
In het laatste kwartier kwam Matthijs Feddema in het team voor Jelte de Vries en Geke Blauw kwam de laatste 10 minuten voor Hilly van der Wal. Geke Blauw, overgekomen van De Pein, luisterde haar debuut in de hoofdmacht op met twee mooie doelpunten. Er werd uiteindelijk een eindstand bereikt van 12-21.
Quick ’21 komt met deze overwinning op 8 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week wacht de nog ongeslagen koploper De Waterpoort uit Sneek die 1 punt meer heeft. Wederom een belangrijke wedstrijd voor de Spar Adema-formatie op het mooie thuiscomplex in Oudega. De wedstrijd begint om 15.30.