Share

De Wâlden- Quick’21 (13-16)

Afgelopen zaterdag stond de derby van de Wâlden op het programma.

De Wâlden stond sinds het verlies van Ritola vorige week op de koppositie. Quick’21 had tot dusver nog geen uitwedstrijd gewonnen en wilde hier natuurlijk verandering in brengen.

Het bleek een spannende wedstrijd te worden. Beide ploegen stoken veel energie in de verdediging wat zorgde voor moeizame aanvallen en veel plaats fouten.
In een langdurende eerste helft met kleine blessures en veel fouten met de schotklok was het Quick’21 dat de verdiende voorsprong in de rust pakte met 8-11.

De tweede helft bleef moeizaam voor beide teams om te scoren. De lange aanvallen van de Spar-Adema equipe bleken de juiste keuze te zijn om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De Wâlden kwam nog terug tot 13-14, maar door de treffers van Romke Kooistra en Jelte de Vries trok Quick’21 de wedstrijd definitief naar zich toe.

Door deze overwinning staat KV Drachten boven aan in de eersteklasse B. Quick’21 verwacht binnenkort een bedankje/traktatie van KV Drachten.

Aankomende zaterdag speelt Quick de uitwedstrijd tegen KV Hoogkerk.